ThuisGroentenBoerenkool

Geweldige receptideeën over hoe u het meeste uit boerenkool kunt halen

Boerenkool is de afgelopen jaren een van de meest populaire superfoods geworden, en met goede reden. Deze groene bladgroente zit niet alleen boordevol essentiële voedingsstoffen zoals vitamine A, C en K, maar is ook een veelzijdig ingrediënt dat in allerlei gerechten kan worden gebruikt. Of je nu meer groenten aan je dieet wilt toevoegen of gewoon je maaltijdroutine wilt veranderen, boerenkool is een geweldig ingrediënt om mee te werken. In dit artikel delen we enkele fantastische receptideeën over hoe je het meeste uit boerenkool kunt halen. Van salades en smoothies tot soepen en roerbakgerechten, wij staan voor u klaar. Dus pak je schort en bereid je voor om heerlijke en voedzame boerenkoolgerechten aan je culinaire repertoire toe te voegen.

Voedingsvoordelen van boerenkool

Voordat we ingaan op de receptideeën, gaan we eerst eens dieper in op de voedingsvoordelen van boerenkool. Deze bladgroente bevat niet alleen weinig calorieën, maar ook veel vezels, waardoor het een uitstekend voedingsmiddel is voor gewichtsverlies en de spijsvertering. Boerenkool is ook rijk aan antioxidanten, die het lichaam helpen beschermen tegen vrije radicalen en ontstekingen. Bovendien is boerenkool een uitstekende bron van vitamine K, die een sleutelrol speelt bij de gezondheid van de botten en de bloedstolling.

Maar dat is niet alles! Boerenkool zit ook boordevol vitamine C, wat het immuunsysteem versterkt en een gezonde huid ondersteunt. Vitamine A, belangrijk voor het gezichtsvermogen en de gezondheid van de huid, is ook overvloedig aanwezig in boerenkool. En laten we ijzer niet vergeten, dat essentieel is voor een gezonde bloedstroom en energieniveau; boerenkool heeft dat ook. Met al deze belangrijke voedingsstoffen is het duidelijk dat boerenkool een krachtig ingrediënt is dat we allemaal in onze voeding zouden moeten opnemen.

Receptideeën

Nu we weten hoe voedzaam boerenkool is, gaan we een aantal smakelijke manieren verkennen om boerenkool in onze maaltijden te verwerken. Hier zijn enkele receptideeën om u op weg te helpen:

Boerenkoolsalade met citroenvinaigrette

Ingrediënten : - 1 bosje boerenkool - 1/4 kopje olijfolie - Sap van 1 citroen - 1 teentje knoflook, fijngehakt - Zout en peper naar smaak - Optionele toppings: geroosterde noten, gedroogd fruit, kaas, enz.

Instructies :

1. Was de boerenkoolbladeren en verwijder de harde stelen. Scheur de bladeren in kleine stukjes en doe ze in een grote kom.

2. Meng in een kleine kom de olijfolie, het citroensap, de knoflook, het zout en de peper.

3. Giet de dressing over de boerenkool en masseer deze met je handen in de bladeren. Dit zal helpen om de boerenkool zachter te maken en het gemakkelijker te maken om te eten.

4. Voeg de gewenste toppings toe en meng om te combineren. Serveer onmiddellijk.

Deze boerenkoolsalade is een geweldige manier om rauw van het bladgroen te genieten. De citroenvinaigrette voegt een heldere, pittige smaak toe die de bitterheid van de boerenkool aanvult. Experimenteer gerust met verschillende toppings om deze salade geheel eigen te maken.

Boerenkool- en Worstsoep

Ingrediënten : - 1 pond Italiaanse worst - 1 ui, gehakt - 3 teentjes knoflook, fijngehakt - 1 bosje boerenkool, gehakt - 1 blikje tomatenblokjes - 4 kopjes kippenbouillon - 1/2 theelepel gedroogde oregano - Zout en peper proeven

Instructies :

1. Kook de worst in een grote pan tot hij bruin is. Haal de worst uit de pan en leg deze opzij.

2. Fruit in dezelfde pan de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de gehakte boerenkool toe aan de pan en bak tot deze verwelkt is.

4. Voeg de in blokjes gesneden tomaten, kippenbouillon, oregano, zout en peper toe aan de pan. Breng de soep aan de kook.

5. Zet het vuur laag en laat de soep 20-30 minuten sudderen, of tot de boerenkool gaar is.

6. Voeg de gekookte worst toe aan de pot en roer om te combineren. Heet opdienen.

Deze boerenkool-worstsoep is een stevig en geruststellend gerecht dat perfect is voor koude dagen. De worst geeft een hartige smaak aan de soep, terwijl de boerenkool zorgt voor een gezonde dosis voedingsstoffen. Je kunt het kruidenniveau naar eigen smaak aanpassen door meer of minder peper toe te voegen.

Roerbak boerenkool en champignons

Ingrediënten : - 1 bosje boerenkool, fijngehakt - 1 pond champignons, in plakjes gesneden - 2 teentjes knoflook, fijngehakt - 1 eetlepel sojasaus - 1 eetlepel sesamolie - Zout en peper naar smaak

Instructies :

1. Verhit de sesamolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

2. Voeg de gehakte knoflook toe aan de koekenpan en bak gedurende 30 seconden.

3. Voeg de gesneden champignons toe aan de koekenpan en bak tot ze hun vocht vrijgeven en bruin zijn.

4. Voeg de gehakte boerenkool toe aan de koekenpan en bak tot deze geslonken is.

5. Sprenkel de sojasaus over het roerbakgerecht en roer om te combineren.

6. Breng op smaak met zout en peper. Heet opdienen.

Dit roerbakgerecht van boerenkool en champignons is een snel en gemakkelijk bijgerecht dat goed past bij rijst of noedels. De champignons geven een vlezige textuur aan het gerecht, terwijl de sojasaus voor een zoute en hartige smaak zorgt. Voeg gerust ook andere groenten toe aan het roerbakgerecht, zoals paprika of uien.

Conclusie

Boerenkool is een veelzijdig en voedzaam ingrediënt dat in uiteenlopende gerechten kan worden gebruikt. Van salades en smoothies tot soepen en roerbakgerechten, er zijn eindeloze manieren om dit bladgroen in uw maaltijden te verwerken. Door deze receptideeën uit te proberen, kunt u genieten van alle gezondheidsvoordelen van boerenkool en tegelijkertijd uw smaakpapillen tevreden stellen. Dus pak een bos boerenkool en ga aan de slag!

Gezonde Boerenkool maaltijdideeën
Winterminestra

Winter Minestran is een glutenvrij, zuivelvrij, paleolithisch en oerrecept met 10 porties. Voor $ 1,43 per portie dekt dit recept 15% van uw dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Eén portie bevat 218 calorieën , 13 g eiwit en 11 g vet . Als u runderbouillon, groenten, jalapenopepers en een paar andere ingrediënten bij de hand hebt, kunt u het maken. 1 persoon was onder de indruk van dit recept. De winter wordt nog specialer met dit recept. Het werkt het beste als hoofdgerecht en is klaar in ongeveer 45 minuten . Het wordt u aangeboden door Allrecipes. Alles bij elkaar genomen, hebben we besloten dat dit recept een spoonacular-score van 49% verdient . Deze score is behoorlijk goed. Vergelijkbare recepten zijn Chocolade Pavlova met Winterfruit , Knapperige Wintersalade met Maple Gorgonzola Dressing en Boerenkool- en Bonen Wintersoep .

Gerookte Paprika Goulash voor de Slowcooker

Gerookte Paprika Goulash voor de Slowcooker is een Oost-Europees recept voor 8 personen. Eén portie bevat 483 calorieën , 45 g eiwit en 18 g vet . Voor $ 2,21 per portie dekt dit recept 31% van uw dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Van bereiding tot het bord duurt dit recept ongeveer 45 minuten . Het wordt u aangeboden door Allrecipes. 33 mensen waren onder de indruk van dit recept. Ga naar de winkel en haal water, knoflook, peterselie en een paar andere dingen om het vandaag te maken. Een paar mensen vonden dit hoofdgerecht echt lekker. Over het algemeen verdient dit recept een super spoonacular score van 91% . Als u dit recept lekker vindt, vindt u misschien ook recepten zoals Champignonsoep met gerookte paprika en bruine rijst , Boerenkool- en kikkererwtenstoofpot met komijn, gerookte paprika en limoen en Oostenrijkse Goulash leuk.

Gerookte Paprika Goulash voor de Slowcooker

Gerookte paprikagoulash voor de slowcooker is misschien een goed recept om je receptenbox voor hoofdgerechten uit te breiden. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 45 g eiwit , 18 g vet en in totaal 483 calorieën . Dit recept is voor 8 personen. Voor $ 2,21 per portie dekt dit recept 31% van je dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. 43 mensen hebben dit recept gemaakt en zouden het opnieuw maken. Ga naar de winkel en haal knoflook, uien, water en een paar andere dingen om het vandaag te maken. Dit recept is typisch voor de Oost-Europese keuken. Het wordt u aangeboden door Allrecipes. Van bereiding tot het bord duurt dit recept ongeveer 45 minuten . Met een lepelscore van 92% is dit gerecht geweldig. Als je dit recept lekker vindt, bekijk dan deze vergelijkbare recepten: Champignonroomsoep met gerookte paprika en bruine rijst , Boerenkool- en kikkererwtenstoofpot met komijn, gerookte paprika en limoen en Oostenrijkse goulash .

Gebakken forel met pittige boerenkool

Je kunt nooit genoeg hoofdgerechten hebben, dus probeer Blackened Trout With Spicy Kale eens. Dit recept is voor 4 personen. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 39 g eiwit , 16 g vet en in totaal 484 calorieën . Voor $ 3,76 per portie dekt dit recept 45% van je dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Dit recept is geliefd bij 1 foodies en koks. Dit recept van Foodnetwork vereist cajunkruiden, kidneybonen, tomaten uit blik en selderij. Het is een goede optie als je een glutenvrij, zuivelvrij en pescotarisch dieet volgt. Van bereiding tot het bord duurt dit recept ongeveer 30 minuten . Als je alle factoren in acht neemt, verdient dit recept een spoonacular score van 91% , wat geweldig is. Vergelijkbare recepten zijn Blackened Cajun Chicken , Pan Fried Rainbow Trout en Rainbow trout with basil pea puree .

Italiaanse worst-boerenkoolsoep

Italiaanse worst-boerenkoolsoep is een glutenvrij en zuivelvrij hoofdgerecht. Voor $ 2,04 per portie dekt dit recept 35% van uw dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 22 g eiwit , 10 g vet en in totaal 281 calorieën . Dit recept is voor 8 personen. Van bereiding tot het bord duurt dit recept ongeveer 35 minuten . De winter wordt nog specialer met dit recept. Ga naar de winkel en haal tomaten in blik, pepervlokken, kippenbouillon en een paar andere dingen om het vandaag te maken. Dit recept is geliefd bij 32 fijnproevers en koks. Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Het is een vrij goedkoop recept voor fans van mediterraan eten. Met een spoonacular score van 98% is dit gerecht uitstekend. Probeer Italiaanse boerenkool- en aardappelsoep , boerenkool- en geroosterde zoete aardappelsoep met kippenworst en Italiaanse worst- en groentesoep voor soortgelijke recepten.

Ham 'n' Swiss-enveloppen

Ham 'n' Swiss Envelopes duurt ongeveer 30 minuten van begin tot eind. Voor $ 2,53 per portie dekt dit recept 7% van uw dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Dit recept is goed voor 4 porties met 989 calorieën , 19 g eiwit en 65 g vet per portie. 1 persoon was blij dat hij dit recept had geprobeerd. Een mengsel van Zwitserse kaas, roomkaas, croissantjes en een handvol andere ingrediënten is alles wat nodig is om dit recept zo smaakvol te maken. Het werkt goed als een vrij goedkoop bijgerecht. Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Over het algemeen verdient dit recept een niet zo super spoonacular score van 26% . Als u dit recept lekker vindt, bekijk dan deze vergelijkbare recepten: Gegrilde ham en Zwitserse sandwich , Ham en Zwitserse panini met champignons en boerenkool en Gekoelde Zwitserse havermout .

Aardappelbroodjes

Als u meer lacto-ovo vegetarische recepten aan uw receptenbox wilt toevoegen, dan zijn aardappelbroodjes misschien een recept dat u moet proberen. Dit recept is voor 32 personen. Voor 11 cent per portie dekt dit recept 3% van uw dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Dit brood bevat 92 calorieën , 2 g eiwit en 3 g vet per portie. 1 persoon was blij dat hij dit recept had geprobeerd. Voor dit recept van Foodnetwork hebt u water, suiker, bloem en snelrijzende gist nodig. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 5 uur . Als u alle factoren in acht neemt, verdient dit recept een lepelscore van 0% , wat erg slecht is (maar nog steeds te verhelpen). Vergelijkbare recepten zijn aardappel- en bosuibroodjes , gevulde gebakken aardappelsoep met knapperig gebakken aardappelschillen en boerenkoolbroodjes .

Knoflookbroodjes met knopen

Garlic Knotted Rolls duurt ongeveer 30 minuten van begin tot eind. Voor 30 cent per portie dekt dit recept 1% van uw dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 3 g eiwit , 5 g vet en in totaal 158 calorieën . Dit recept is voor 10 personen. 1 persoon was blij dat hij dit recept had geprobeerd. Dit recept van Taste of Home vereist brooddeeg, boter, ui en teentjes knoflook. Rekening houdend met alle factoren verdient dit recept een spoonacular score van 0% , wat erg slecht is (maar nog steeds te verhelpen). Vergelijkbare recepten zijn onder andere Vegetarische loempia's met knoflook-limoensaus , Witte bonen- en knoflooksoep met spinazie en knapperige prosciutto en rozemarijn-knoflooktoasts en Boerenkoolrolletjes .

Pittige sinaasappelquinoa

Pittige sinaasappelquinoa heeft ongeveer 55 minuten nodig van begin tot eind. Eén portie bevat 532 calorieën , 19 g eiwit en 21 g vet . Voor $ 2,12 per portie krijg je een bijgerecht voor 4 personen. Ga naar de winkel en haal groenten, teentjes knoflook, cayennepeper en een paar andere dingen om het vandaag te maken. Dit recept is geliefd bij 1 foodies en koks. Het is een goede optie als je een glutenvrij, zuivelvrij, lacto-ovo-vegetarisch en veganistisch dieet volgt. Het wordt je aangeboden door Taste of Home. Met een spoonacular -score van 74% is dit gerecht solide. Als je dit recept lekker vindt, vind je misschien ook recepten leuk zoals Eiloze quinoa-bananenamandelmuffins - Hoe maak je quinoamuffins , Rode quinoa-, boerenkool-, bloedsinaasappel- en pom-salade met Meyer-citroenvinaigrette en Avocado- en sinaasappelsalade met sinaasappel-gemberdressing .

Zwitsers uienbrood

Het recept Zwitsers Uienbrood kan in ongeveer 55 minuten worden gemaakt. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 5 gram eiwit , 6 gram vet en in totaal 165 calorieën . Voor 49 cent per portie dekt dit recept 9% van uw dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Dit recept is voor 32 personen. Een mengsel van ei, Zwitserse kaas, ui en een handvol andere ingrediënten is alles wat nodig is om dit recept zo verrukkelijk te maken. 1 persoon was onder de indruk van dit recept. Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Het is een goede optie als u een lacto-ovo vegetarisch dieet volgt. Over het algemeen verdient dit recept een vrij slechte spoonacular score van 39% . Als u dit recept lekker vindt, bekijk dan deze vergelijkbare recepten: Gekoelde Zwitserse Havermout , Gegrilde Ham en Zwitserse Sandwich en Ham en Zwitserse Panini met Champignons en Boerenkool .

Video's voor het maken van verschillende gezonde gerechten in Boerenkool-stijl
Gebruik wetenschap om boerenkool heerlijk te laten smaken | Wat eet Dan?Zelfs de cynici moeten toegeven: Kale heeft bereik. Rauw, de bladeren zijn vasthoudend en stevig, maar een kort verblijf op de kookplaat geeft ...
Snelle en smakelijke boerenkoolrecepten0:00 Intro 0:03 Boerenkoolchips 0:30 Volkorenpasta met kip van citroenboerenkool 1:18 Frittata van boerenkool, zoete aardappel en ui 2:05 ...
wat te doen met je boerenkoolbarbecue boerenkoolchips #vegan #snacks #shorts #boerenkool.
Hoe boerenkool koken | Smaakvol boerenkoolrecept | Hoe je boerenkool lekker kunt laten smakenHoe boerenkool koken | Smaakvol boerenkoolrecept | Hoe je boerenkool goed kunt laten smaken Hallo allemaal! Welkom terug voor nog een video! Als je bent ...
Zo kook je boerenkool zodat het NIET WALGELIJK smaakt, voor een heerlijke gezonde maaltijd!Hoe boerenkool te koken - gebakken boerenkool met zout en chilipepers. Een gemakkelijke en gezonde manier om boerenkool te koken! Volg mij op sociaal...
Tips en trucs voor gezonde Boerenkool maaltijden
Aanvullende menu-ideeën met betrekking tot gezond Boerenkool eten