ThuisMager vlees en visZalm

Deskundige zalmrecepten die al uw gasten zullen verrassen

Als u indruk wilt maken op uw dinergasten met een heerlijke en gezonde maaltijd, hoeft u niet verder te zoeken dan deskundige zalmrecepten. Of je nu een doorgewinterde chef-kok bent of een beginneling in de keuken, zalm is een veelzijdig en smaakvol ingrediënt dat op verschillende manieren kan worden bereid. Van sappige gegrilde zalm tot overheerlijke gebakken zalmfilets: er is een recept voor elke smaak en gelegenheid. Zalm is niet alleen een geweldige bron van omega-3-vetzuren en eiwitten, het is ook gemakkelijk te koken en past goed bij een breed scala aan smaken en ingrediënten. Dus of u nu een etentje organiseert of gewoon op zoek bent naar een gezonde en bevredigende maaltijd, deze deskundige zalmrecepten zullen uw gasten zeker verrassen en laten vragen om meer.

Tips voor het kiezen van de beste zalm

Voordat we in de recepten duiken, nemen we even de tijd om te bespreken hoe u de beste zalm voor uw gerecht kiest. Hier zijn enkele tips om u te helpen de juiste keuze te maken:

Zoek naar in het wild gevangen zalm

Bij het winkelen voor zalm is het belangrijk om te zoeken naar in het wild gevangen zalm in plaats van naar gekweekte zalm. Gekweekte zalm kan een hoger gehalte aan verontreinigende stoffen en antibiotica bevatten, terwijl in het wild gevangen zalm een gezondere en duurzamere keuze is.

Controleer de kleur

De kleur van de zalm kan een indicatie geven van de kwaliteit ervan. Verse zalm moet een heldere en levendige kleur hebben, met een glanzende glans. Als de vis er dof uitziet of een grijsachtige tint heeft, is deze mogelijk niet zo vers.

Ruik de vis

De geur van de vis kan u ook een idee geven van de versheid ervan. Verse zalm moet een milde, oceaanachtige geur hebben. Als de vis te visachtig of zuur ruikt, is hij mogelijk niet zo vers.

Controleer de textuur

Als je zalm kiest, voel dan aan het vruchtvlees of het stevig is en geen afdruk achterlaat als je erop drukt. Als het vlees zacht of papperig is, is de vis mogelijk niet zo vers.

Nu je weet hoe je de beste zalm kiest, gaan we verder met enkele heerlijke recepten.

Gegrilde zalm met citroen en dille

Gegrilde zalm is een klassiek gerecht dat perfect is voor een zomerse barbecue of een etentje. Dit recept combineert de smaken van citroen en dille voor een licht en verfrissend gerecht dat zeker indruk zal maken op uw gasten.

Ingrediënten

- 4 zalmfilets - Zout en peper - 2 eetlepels olijfolie - 2 eetlepels gehakte verse dille - 1 citroen, in plakjes

Instructies

1. Verwarm uw grill voor op middelhoog vuur.

2. Kruid de zalmfilets met peper en zout.

3. Bestrijk de filets met olijfolie.

4. Leg de zalmfilets op de grill, met het vel naar beneden.

5. Grill gedurende 6 tot 8 minuten, of tot het vlees ondoorzichtig is en gemakkelijk uit elkaar valt met een vork.

6. Strooi de gehakte dille over de filets.

7. Serveer met schijfjes citroen ernaast.

Gebakken zalm met honingmosterdglazuur

Als je op zoek bent naar een eenvoudige en heerlijke manier om zalm te bereiden, dan is dit recept iets voor jou. Het honing-mosterdglazuur geeft de zalm een zoete en pittige smaak die zeker in de smaak zal vallen.

Ingrediënten

- 4 zalmfilets - Zout en peper - 1/4 kopje honing - 2 eetlepels Dijonmosterd - 1 eetlepel sojasaus - 1 eetlepel olijfolie

Instructies

1. Verwarm uw oven voor op 375 ° F. 2. Kruid de zalmfilets met peper en zout.

3. Klop in een kleine kom de honing, Dijon-mosterd, sojasaus en olijfolie door elkaar.

4. Bestrijk de zalmfilets met het glazuur.

5. Leg de filets in een ovenschaal en bak ze 12 tot 15 minuten, of tot het vlees ondoorzichtig is en gemakkelijk uit elkaar valt met een vork.

In de pan geschroeide zalm met knoflook en boter

In de pan geschroeide zalm is een snel en eenvoudig gerecht dat perfect is voor een doordeweeks diner. Dit recept voegt knoflook en boter toe voor een rijk en smaakvol gerecht waar iedereen om seconden om vraagt.

Ingrediënten

- 4 zalmfilets - Zout en peper - 2 eetlepels olijfolie - 2 teentjes knoflook, fijngehakt - 2 eetlepels boter - Citroenpartjes

Instructies

1. Kruid de zalmfilets met peper en zout.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

3. Voeg de zalmfilets toe aan de koekenpan, met het vel naar beneden.

4. Kook gedurende 4 tot 5 minuten, of tot de schil knapperig en goudbruin is.

5. Draai de filets om en voeg de gehakte knoflook en boter toe aan de koekenpan.

6. Kook nog eens 2 tot 3 minuten, of tot het vruchtvlees ondoorzichtig is en gemakkelijk uit elkaar valt met een vork.

7. Serveer met partjes citroen ernaast.

Conclusie

Zalm is een heerlijke en gezonde vis die op verschillende manieren kan worden bereid, voor elke smaak en gelegenheid. Of u nu de voorkeur geeft aan gegrilde, gebakken of in de pan geschroeide zalm, er is altijd een recept dat zeker indruk zal maken op uw dinergasten. Dus waarom probeert u vandaag niet een van deze deskundige zalmrecepten en trakteert u uw smaakpapillen op een culinair avontuur dat ze niet snel zullen vergeten?

Gezonde Zalm maaltijdideeën
Citroentortellini-baconsalade

Het recept voor Lemony Tortellini Bacon Salade kan in ongeveer 20 minuten worden gemaakt. Dit recept is voor 4 personen. Een portie van dit gerecht bevat ongeveer 15 g eiwit , 39 g vet en in totaal 541 calorieën . Voor $ 1,75 per portie dekt dit recept 18% van je dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Als je oregano, mayonaise, citroensap en een paar andere ingrediënten bij de hand hebt, kun je het maken. 1 persoon heeft dit recept geprobeerd en vond het lekker. Niet veel mensen vonden dit hoofdgerecht echt lekker. Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Alles bij elkaar genomen hebben we besloten dat dit recept een lepelacular score van 52% verdient . Deze score is goed. Zalm, waterkers, venkel en baby bietensalade met citroen "kaviaar" dressing , citroen linzensoep en citroen courgette beignets lijken erg op dit recept.

Gegrilde knapperige koolsalade

Gegrilde Crunchy Coleslaw is een glutenvrij, zuivelvrij, lacto-ovo vegetarisch en veganistisch recept met 4 porties. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 2 g eiwit , 21 g vet en in totaal 229 calorieën . Voor 64 cent per portie dekt dit recept 13% van je dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Het werkt goed als een zeer redelijk geprijsd bijgerecht. Ga naar de winkel en haal Dijonmosterd, olijfolie, suiker en een paar andere dingen om het vandaag nog te maken. Het kan op elk moment worden genoten, maar het is vooral goed voor 4 juli . 84 mensen hebben dit recept geprobeerd en vonden het lekker. Het wordt u aangeboden door Foodnetwork. Van bereiding tot opdienen duurt dit recept ongeveer 23 minuten . Rekening houdend met alle factoren, verdient dit recept een lepelacular score van 69% , wat goed is. Als u dit recept lekker vindt, vindt u misschien ook recepten zoals Indiase koolsla , Aziatische koolsla met gebakken zalm en Koriander-limoenkoolsla interessant.

Pasta Primavera met gerookte Goudse kaas

Pasta Primavera met gerookte Goudse kaas is misschien wel het hoofdgerecht waar u naar op zoek bent. Voor $ 1,45 per portie dekt dit recept 16% van uw dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Dit recept is goed voor 8 porties met 366 calorieën , 17 g eiwit en 11 g vet per portie. Een paar mensen hebben dit recept gemaakt en 30 mensen zouden zeggen dat het de juiste smaak heeft. Het wordt u aangeboden door Allrecipes. Een mengsel van pepervlokken, champignons, oregano en een handvol andere ingrediënten is alles wat nodig is om dit recept zo lekker te maken. Dit recept is typisch voor de mediterrane keuken. Van bereiding tot het bord duurt dit recept ongeveer 50 minuten . Alles bij elkaar genomen, hebben we besloten dat dit recept een lepelscore van 93% verdient . Deze score is super. Vergelijkbare recepten zijn onder andere Maïssoep met aardappelen, poblanos en gerookte Goudse kaas , Kippasta Primavera - Flower Patch Farmgirl Style en Artisan Farfalle Pasta met gerookte zalm en roomsaus .

Ananas Mango Salsa

Ananas Mango Salsan is een glutenvrij, zuivelvrij, lacto-ovo vegetarisch en veganistisch recept met 10 porties. Eén portie bevat 162 calorieën , 2 g eiwit en 6 g vet . Voor 54 cent per portie dekt dit recept 5% van je dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. 1 persoon was onder de indruk van dit recept. Het werkt goed als een hor d'oeuvre. Slechts een paar mensen vonden dit Mexicaanse gerecht echt lekker. Dit recept van Taste of Home vereist koriander, ananasstukjes, jalapeñopeper en mango. Van voorbereiding tot opdienen duurt dit recept ongeveer 10 minuten . Met een lepelscore van 29% is dit gerecht niet zo geweldig. Probeer Gegrilde Zalm met Kers, Ananas, Mango Salsa , Stijlvolle Gepocheerde Peer in Pittige Mango Nectar met Mango-IJs en Veganistische Mango Chiazaad Mango Kokosnoot IJsjes voor soortgelijke recepten.

Spinazie krab kip

Je kunt nooit genoeg hoofdgerecht recepten hebben, dus probeer Spinazie Krab Kip eens. Eén portie bevat 829 calorieën , 62 g eiwit en 24 g vet . Dit recept is voor 4 personen en kost $ 3,50 per portie. Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Ga naar de winkel en haal boter, champignons, zout en een paar andere dingen om het vandaag te maken. 1 persoon vond dit recept lekker en bevredigend. Van voorbereiding tot bord duurt dit recept ongeveer 1 uur en 25 minuten . Rekening houdend met alle factoren, verdient dit recept een lepelacular score van 70% , wat behoorlijk goed is. Vergelijkbare recepten zijn Hot Crab Dip , Broiled Crab Cakes en Cavatappi pasta met zalmkrab surimi .

Curry Honing Mosterdsaus

Heb je een glutenvrij, zuivelvrij en lacto-ovo vegetarisch hor d'oeuvre nodig? Curry Honing-Mosterdsaus zou een uitstekend recept kunnen zijn om te proberen. Een portie van dit gerecht bevat ongeveer 1 g eiwit , 17 g vet en in totaal 264 calorieën . Dit recept is voor 5 personen. Voor 66 cent per portie dekt dit recept 3% van je dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. 1 persoon heeft dit recept gemaakt en zou het opnieuw maken. Van voorbereiding tot opdienen duurt dit recept ongeveer 5 minuten . Als je mayonaise, Dijonmosterd, honing en een paar andere ingrediënten bij de hand hebt, kun je het maken. Het wordt je aangeboden door Allrecipes. Over het algemeen verdient dit recept een verbeterbare spoonacular score van 0% . Po-boys van varkensbuik met habanero-azijn en honing-mosterdmayonaise , salade van kip met amandelkorst en honing-mosterddressing en Aziatische zalm met honing-mosterd op spinazie en champignons lijken erg op dit recept.

Knapperige erwtensalade

Knapperige Erwtensalade is misschien wel het glutenvrije, zuivelvrije en lacto-ovo vegetarische recept waar je naar op zoek was. Voor 70 cent per portie krijg je een hor d'oeuvre voor 6 personen. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 11 gram eiwit , 25 gram vet en in totaal 327 calorieën . 36 mensen waren blij dat ze dit recept probeerden. Dit recept van Taste of Home vereist selderijzaad, zout, peper en erwten. Van voorbereiding tot bord duurt dit recept ongeveer 10 minuten . Alles bij elkaar genomen, besloten we dat dit recept een lepelacular score van 78% verdient . Deze score is solide. Vergelijkbare recepten zijn Kleurrijke en Knapperige Granaatappel en Spinazie Salade , Kleurrijke, Knapperige Appel en Kip Salade met Verse Munt en Basilicum , en Knapperige Wilde Alaska Zalm Salade .

Rozijnenkoolsla

Je kunt nooit genoeg bijgerechtrecepten hebben, dus probeer rozijnenkoolsla eens. Dit recept is goed voor 4 porties met 278 calorieën , 2 g eiwit en 21 g vet per portie. Voor 42 cent per portie dekt dit recept 11% van je dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. 1 persoon was blij dat hij/zij dit recept had geprobeerd. Een mengsel van gouden rozijnen, wortels, honing en een handvol andere ingrediënten is alles wat nodig is om dit recept zo smaakvol te maken. Je kunt er op elk moment van genieten, maar het is vooral lekker voor 4 juli . Het is een goede optie als je een glutenvrij, zuivelvrij en lacto-ovo vegetarisch dieet volgt. Het wordt je aangeboden door Taste of Home. Van bereiding tot opdienen duurt dit recept ongeveer 10 minuten . Rekening houdend met alle factoren, verdient dit recept een lepelacular score van 48% , wat solide is. Indiase koolsla , Aziatische koolsla met gebakken zalm en koriander-limoenkoolsla lijken erg op dit recept.

Kruidenkip met mosterdsaus

Kruidenkip met mosterdsaus is een hoofdgerecht voor 4 personen. Eén portie bevat 340 calorieën , 30 g eiwit en 8 g vet . Voor $ 2,07 per portie dekt dit recept 27% van je dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. 1 persoon was blij dat ze dit recept probeerden. Als je peper, dragon, cornflakes en een paar andere ingrediënten bij de hand hebt, kun je het maken. Van voorbereiding tot opdienen duurt dit recept ongeveer 30 minuten . Het is een goede optie als je een glutenvrij dieet volgt. Het wordt je aangeboden door Taste of Home. Rekening houdend met alle factoren, verdient dit recept een lepelacular score van 67% , wat solide is. Gebruikers die dit recept lekker vonden, vonden ook lekker Zalm op cederplank met mosterd-dillesaus , Corned beef en kool met Ierse mosterdsaus en Kielbasa met spruitjes in mosterdroomsaus .

Gebakken sesamkip

Gebakken Sesamkip is misschien een goed recept om je hoofdgerechtenreceptenbox uit te breiden. Voor $ 1,62 per portie dekt dit recept 29% van je dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Dit recept is voor 4 personen. Eén portie bevat 432 calorieën , 30 g eiwit en 18 g vet . 1 persoon was blij dat ze dit recept probeerden. Van voorbereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 20 minuten . Als je karnemelk, kipfilets, zout en een paar andere ingrediënten bij de hand hebt, kun je het maken. Het wordt je aangeboden door Taste of Home. Rekening houdend met alle factoren, verdient dit recept een lepelacular score van 79% , wat solide is. Als je dit recept lekker vindt, vind je misschien ook recepten zoals Gegrilde Sesamkip , Aziatische Tempehsalade met Sesam-Limoendressing en Bloedsinaasappel Sesam Zalm leuk.

Video's voor het maken van verschillende gezonde gerechten in Zalm-stijl
The Food Lab: hoe je gebakken zalmfilets met een knapperige schil maaktPerfect aangebraden zalm moet een knapperige schil, vochtig en zacht vlees en volledig gesmolten vet hebben. Deze techniek...
Hoe maak je perfecte gebakken zalm?Deze techniek voor perfect gebakken zalm is mijn favoriete recept als ik zin heb in een knapperig velletje gecombineerd met schilferige...
GEBAKKEN ZALM | eenvoudig, onmiskenbaar recept met citroen-knoflookboterDeze vochtige, smaakvolle en flakey gebakken zalm is waar het bij dinerrecepten om draait! Het is serieus het gemakkelijkste recept om te maken – allemaal...
Eenvoudig recept voor gebakken zalm met citroenboterEen eenvoudig, elegant recept voor gebakken zalm in een citroenbruine botersaus. Beheers deze eenvoudige (10 minuten) methode om ...
Een hele zalm kokenkorte broek #zalm #vis #sushi.
Tips en trucs voor gezonde Zalm maaltijden
Aanvullende menu-ideeën met betrekking tot gezond Zalm eten